Сьогодні День пам’яті трагедії Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту.
 
29 вересня 2024 року Україна та весь цивілізований світ відзначає 83-річницю наймасовішого розстрілу, проведеного нацистами 29 вересня 1941 року та вшановує пам’ять трагедії жертв Бабиного Яру.
Ця дата торкається болісною скорботою наших сердець у той час, коли український народ знову бореться з окупантом, який чинить жорстокі злочини проти мирного населення.
Трагедія Бабиного Яру – це не тільки фізичне знищення людей, а й спроба стерти пам’ять про них. Залишаючи Київ, нацисти намагалися приховати сліди своїх злочинів. Навіть вони розуміли, що за вчинене звірство їх чекає неминуча кара.
На жаль, сьогодні ми стаємо свідками не менш кривавих подій, що знову розгортаються на території нашої держави. росія безжально винищує мирних жителів нашої країни, зухвало порушуючи права людини, закони ведення війни та норми міжнародного права. У розумінні країни-агресора бути українцем – найтяжча провина, підтримувати Україну – бути ворогом «руского мира». Через це з’явилися на тілі нашої Батьківщини «болючі рани»: Буча, Ірпінь, Бородянка, Ізюм, Маріуполь…
Світове співтовариство має бути обʼєднаним у протистоянні зі злом   та пам’ятати: мир, безпека й рівновага в Європі та світі можливі тільки після того, як Україна переможе у війні, а всіх рашистських злочинців буде справедливо покарано – так, як колись було покарано нацистських злочинців. Кожен наш співвітчизник, кожен сантиметр української землі, кожна зруйнована будівля і розбита пам’ятка будуть свідками в процесі над тоталітарним режимом, що сьогодні чинить терор на нашій землі.
Ми – вистоїмо, Перемога буде за нами.
Слава Україні! Героям Слава!

Поділитись новиною:
Останні новини
Схожі новини
Отримуйте кваліфіковану допомогу та захист, навчайтесь, поліпшуйте умови ведення вашого бізнесу та розвивайте свої бізнес-зв'язки разом із АППУ