ПРЕДСТАВНИК ВГО АППУ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ КРУГЛОМУ СТОЛІ «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ В КРАЇНАХ ЄС: ДОСВІД ДЛЯ УКРАЇНИ»

24 вересня цього року представник ВГО АППУ, Леся Кашпур взяла участь в  науково-практичному Круглому столі за темою: «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ В КРАЇНАХ ЄС: ДОСВІД ДЛЯ УКРАЇНИ», який відбувся в рамках реалізації проєкту Європейського Союзу Еразмус+ Модуль Жана Моне, що спрямований на формування стійкого інтересу до податкової культури ЄС шляхом запровадження освітніх, наукових та комунікативних просвітницьких заходів, орієнтованих на українське суспільство.

Організатор заходу: Державний податковий університет.

Модератором заходу виступила Ольга Іванишина, очільниця Кафедри адміністрування податків факультету податкової справи, обліку та аудиту.

В рамках Круглого столу обговорено наступні питання:

  1. Податкова політика та гармонізація оподаткування в країнах ЄС.
  2. Адміністрування податків та платежів в країнах ЄС.
  3. Інформаційні сервіси та технології в сфері оподаткування та управління в країнах ЄС.

Метою заходу було  обговорення  проблематики гармонізації

Системи оподаткування   в  Україні  на  рівні  ЄС   i  питань  формування   свідомого  ставлення платників до сплати податків та підвищення рівня довіри платників до органів державної влади й управлiння в Україні з урахуванням досвіду країн ЄС.

Під час заходу викладачі, науковці, здобувачі вищої освіти, фахівці-практики,  експерти в сфері вітчизняного та міжнародного оподаткування мали можливість обговорити проблематику гармонізації Системи оподаткування   в  Україні  на  рівні  ЄС   i  питань  формування   свідомого  ставлення платників до сплати податків та підвищення рівня довіри платників до органів державної влади й управлiння в Україні з урахуванням досвіду країн ЄС.

У своїй промові Леся Кашпур зауважила: «Президент Асоціації Грігол Катамадзе з об’єктивних причин не зміг, на жаль, взяти участь у сьогоднішньому онлайн заході, але я, як представник Асоціації, від себе хочу сказати, що теми для обговорення  під час сьогоднішнього заходу є досить актуальними, особливо в такий перехідний для країни час, коли реформа податкової на часі і зміни потрібні, як  в податковій політиці, так і податковій системі України. Асоціація платників податків України, якій торік вже виповнилося 25 років з Дня заснування, завжди захищає права та законні інтереси платників податків-членів Асоціації, в межах чинного законодавства, і завжди говоримо, що потрібно полегшувати роботу бізнесу. Бо якщо бізнес не буде працювати в Україні, то наслідки для економіки будуть трагічними.  На сьогодні Україна є фінансово залежна від іноземних партнерів, але потрібно шукати можливості для підтримки економіки  країни і  робити все, щоб полегшити бізнесу життя та зменшити кількість бюрократичних процедур, адже він в період війни продовжує наповнює бюджет нашої країни», — наголосила Леся Кашпур.

Стосовно нашої вітчизняної системи оподаткування, Леся Кашпур акцентувала увагу, що вона не є найгіршою у світі, проте і її  потрібно змінювати і робити наближеною до європейської моделі, але це потрібно робити поступово, хоча б наступні 5 до 10 років.

Зустріч відбулася в форматі конструктивного діалогу.

Поділитись новиною:
Останні новини
Схожі новини
Отримуйте кваліфіковану допомогу та захист, навчайтесь, поліпшуйте умови ведення вашого бізнесу та розвивайте свої бізнес-зв'язки разом із АППУ