Голова Ради ТВ ВГО АППУ в Чернівецькій області Ігор Мисевич взяв участь в Робочій зустрічі з керівником Чернівецької обласної прокуратури Антоном Ковальським.

07 серпня цього року відбувалась чергова Робоча зустріч  керівника Чернівецької обласної прокуратури Антона Ковальського  із представниками бізнес-асоціацій регіону та держави. Від ВГО АППУ в  заході взяв участь Голова Ради ТВ ВГО АППУ в Чернівецькій області Ігор Мисевич.

Також в зустрічі взяли  участь онлайн представники Ради бізнес-омбудсмена, Західноукраїнського офісу Європейської Бізнес Асоціації та Незалежної асоціації банків України.

Тема зустрічі: «Обговорення питань захисту інвестицій в умовах воєнного стану, нових підходів у роботі та подальших перспектив».

Учасники наголосили на необхідності створення сприятливого середовища для підприємництва, особливо в умовах економічної нестабільності та викликів, пов’язаних із воєнним станом.

Так, Ігор Мисевич в своїй промові  коротко охарактеризував ситуацію, яка вкрай негативно вплинула на роботу платника податків —  члена Асоціації                             ТОВ «ТОРГІОН» та полягає в наступному: «ТОВ «ТОРГІОН» — це мережа магазинів роздрібної торгівлі Західної України, яка функціонує під назвами «Супер Економ Магазин» та «Най-Най» та  налічує 31 магазин.  Під час фактичної перевірки органами ДПС України об’єктів торгівлі було виявлено помилки при скануванні акцизних марок, а саме — некоректне зчитування акцизної марки через помилкові налаштування сканера штрих-кодів на касі магазину, де: перша частина штрих-коду, що містить латинські літери, автоматично транслітерувалася на українську мову. Це призводило до того, що в чеках з’являлися штрих-коди з українськими літерами і цифрами замість латинських літер і цифр. Технічна помилка зовсім не вплинула на реалізацію та облік ТМЦ і, як наслідок, оподаткування», — наголосив Ігор Мисевич.

Далі, Ігор Мисевич в своєму виступі зауважив: «Однак, за результатами перевірки, податківці визнали такі чеки недійсними та склали акт перевірки, на підставі якого в подальшому було винесено податкові повідомлення-рішення на значні суми. Слід зазначити, що під час проведення в лютому 2024 року спільної онлайн Робочої зустрічі з представниками ВГО АППУ та членами Асоціації,  Голова  податкового комітету ВРУ Данило Гетманцев надав слово керівнику «ТОВ «ТОРГІОН», який доповів йому про зазначену ситуацію.

Завершуючи свій виступ Ігор Мисевич зазначив учасникам заходу, що вислухавши усні пояснення від керівника підприємства «ТОВ «ТОРГІОН», Голова  податкового комітету ВРУ Данило Гетманцев повністю підтримав позицію сторони бізнесу, стосовно наявної проблеми.

За результатами зустрічі сторони домовилися продовжувати регулярну комунікацію та напрацьовувати спільні рішення щодо покращення захисту прав підприємців. Учасники зазначили, що така співпраця є запорукою стабільного розвитку бізнесу та економіки регіону, а також підвищення інвестиційної привабливості Чернівецької області.

Наприкінці заходу, керівник Чернівецької обласної прокуратури Антон Ковальський висловив впевненість у тому, що спільні зусилля прокуратури та бізнес-спільноти сприятимуть подоланню існуючих перешкод і забезпеченню стабільного та безпечного функціонування підприємництва в регіоні.

Поділитись новиною:
Останні новини
Схожі новини
Отримуйте кваліфіковану допомогу та захист, навчайтесь, поліпшуйте умови ведення вашого бізнесу та розвивайте свої бізнес-зв'язки разом із АППУ