Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко виступила Модератором онлайн Вебінару за темою: «Відпустки, звільнення, та про інше важливе в умовах воєнного стану».

18 липня цього року Генеральною дирекцією ВГО «Асоціація платників податків України» було проведено 18-й в 2024 році, безкоштовний для членів Асоціації, онлайн Вебінар за темою: «Відпустки, звільнення, та про інше важливе в умовах воєнного стану», за участі лектора — надійного партнера ВГО АППУ, високопрофесійного, досвідченого експерта з питань оплати праці, оподаткування та кадрового адміністрування, практикуючого бухгалтера Антона Янка.

Участь в заході взяли 65 керівників, головних бухгалтерів, фінансистів підприємств — членів ВГО АППУ з 15 регіонів України, зокрема, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Одеської, Тернопільської,   Харківської,  Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та міста Києва, а також Голови Рад Територіальних відділень ВГО  АППУ та Виконавчі директори, а саме: Волинської (Василь Дутко), Дніпропетровської (Ірина Іваницька), Житомирської (Олена Астахова), Закарпатської (Марта Волощук), Мукачівського Міського осередку ТВ ВГО АППУ в Закарпатській області (Юлія Кілару), Полтавської (Галина Захарченко), Івано-Франківської (Олена Решетило), Чернігівської (Роман Вереша), Черкаської  (Анастасія Вишневська), Харківської (Володимир Швадченко) областей.

Модерувала онлайн Вебінар Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко.

На початку заходу Людмила Герасименко привітала бухгалтерів та аудиторів з  професійним святом — Днем бухгалтера та аудитора та процитувала кілька доречних слів з посту спільної  колеги: «Це свято незламних та сильних духом! У час війни важко говорити про роботу, а тем більше про свято. Емоції, втрати, біль, через який страждає душа, все ж таки не завадили сконцентруватись та довести собі та суспільству, що робота не буде призупинена, що професія готова до викликів. Професія бухгалтера та аудитора для багатьох стала сенсом життя яке не призупинилось ні під час пандемії, ні під час війни. І коли кажуть про незламних та сильних духом, це в повній мірі відноситься і до представників нашої професії».

Від себе Людмила Герасименко добавила: «Тож, дорогі колеги! Нехай робота приносить Вам лише задоволення, звіти завжди виходять бездоганними, а всі фінансові питання вирішуються легко і швидко. Щиро бажаю Вам і Вашим рідним міцного здоров’я, достатку, благополуччя, щастя і добра, злагоди, сімейного затишку, впевненості в своїх силах,  оптимізму».

Також, Людмила Герасименко, як завжди, подякувала  членам  Асоціації за сплачені членські та надані благодійні внески, що дає можливість Генеральній дирекції  не тільки проводити подібні заходи, а й виконувати головну місію — захист та відстоювання прав та законних інтересів платників податків – членів Асоціації та висловила впевненість на підтримку діяльності Асоціації і в майбутньому.

Далі Модератор онлайн Вебінару анонсувала наступний захід, організований Генеральною дирекцією ВГО АППУ:

08 серпня цього року, за участю представників ГУ ДПС у місті Києві відбудеться онлайн Вебінар, на якому будуть висвітлені  три дуже актуальних питань сьогодення: Строки розрахунків в сфері ЗЕД та форс-мажорні обставини при проведенні експортних та імпортних операцій у період дії воєнного стану; Трансфертне ціноутворення 2024: Законодавчі зміни (головне та по суті по статті 39 ПКУ); Застосування методології ТЦУ; Ділова мета для операцій та ТЦУ; Контрольованої іноземної компанії, зокрема,  яку інформацію подавати в податкову вже в 2024 році? Кого стосуються правила КІК? Що оподатковуємо та які є пільги по КІК? Та багато іншого з цієї тематики.

Довідково Людмила Герасименко повідомила, що Генеральна дирекція  ВГО АППУ з 12 серпня йде всім колективом у відпусту та виходить на роботу 02 вересня цього року.

Традиційно, перед початком основної частини заходу,  Людмила Герасименко зробила відступ від головної теми та  висловила  свою думку: брати чи не брати літню відпустку?

«Люди навіть у мирні часи страждають на синдром хронічної втоми. Що вже говорити про воєнний стан — зараз стресують всі. Проте багато хто продовжує працювати через силу. Тому, обов’язково потрібно дозволяти собі відпочивати, щоб зберегти глузд і здоров’я. Майже 2,5 років ми живемо у стані повномасштабної війни. І ми з Вами не знаємо, скільки ще таких днів попереду. Як я кажу, робимо все, що вміємо та можемо, що в наших силах, для швидкого наближення перемоги України. Однак ресурси мають властивість вичерпуватися, це призводить до вигорання та морального виснаження. Вихід один — дати собі можливість відпочити. І я для себе зробила висновок: літня відпустка зараз, під час війни, потрібна більше, ніж будь-коли. Оскільки зараз люди більше виснажуються, перебувають у постійному стресі й, відповідно, потребують більше часу на відновлення сил. Тобто відпустка та й будь-який відпочинок потрібні нам, українцям, щоб продовжувати функціонувати. Люди, які працюють розумово, як ми, знаходяться в зоні підвищеного ризику вигорання через майже цілодобове перебування перед моніторами комп’ютерів і в інформаційному просторі. Усе це максимально негативно впливає на працездатність, здоров’я і настрій. З втратою ресурсу скорочуватимуться компетенція та енергія, що призводить до непродуктивності. Де та як відпочивати — немає різниці. Та навіть 1-2 тижні, проведені на дачі з тишею та співом птахів, сприятливо вплинуть на наше самопочуття. Шановні колеги, пам’ятайте, щоб перемкнути стан і відпочити, достатньо змінити картинку з міського на заміський пейзаж. Бережіть себе, відпочивайте та залишайтеся продуктивними. Бо попереду у нас ще багато роботи.

Є ще один простий варіант відпочинку для нашого організму, він називається —  «Тюлений відпочинок», або навіщо іноді потрібно лінуватися. Стати на кілька днів «тюленем» і полінуватися це нормально. Лінуватися — це погано. Цю «світлу» думку нам вселяли ще в дитинстві. І в дорослому житті, коли ми дозволяємо собі трохи відпочити від рутини, нас наздоганяє почуття провини та розчарування в собі. Але насправді ліньки — це добре, звісно, розумних кількостях. Завдяки ж лінощі людство набуло таких благ цивілізації, як пульт від телевізора, робот-пилосос, мультиварки та безліч інших пристосувань, які роблять роботу замість людини. Якщо Ви вже вирішили нічого не робити, то в жодному разі не докоряйте і не дорікайте собі за це. Згадайте, що з Вами відбувалося останнім часом: відсутність електроенергії, що інколи просто опускаються руки, постійні повітряні тривоги, треба «хапати» дітей та швидко бігти в укриття, щільний графік на роботі, нескінченні пробки та черги в магазинах, дитячі ранки, домашній клопіт і поспіх, поспіх, поспіх… Та після такого Ви просто повинні стати на деякий час  «тюленчиком». Розслабтеся, забудьте про те, що треба, і займіться своїм хочу.

Так, шановні друзі, рекомендую всім взяти хоча б коротеньку відпустку і просто відпочити», — підсумувала Людмила Герасименко.

В освітньо-просвітницькій частині заходу виступив лектор -надійний партнер ВГО АППУ, високопрофесійний досвідчений експерт з питань оплати праці, оподаткування та кадрового адміністрування, практикуючий бухгалтер Антон Янко з темою: «Відпустки, звільнення, та про інше важливе в умовах воєнного стану». Під час виступу лектор  відповів на запитання, які надходили від учасників заходу — членів Асоціації.

Завершуючи онлайн Вебінар Віце-президент ВГО АППУ Людмила Герасименко, висловила вдячність лектору Антону Янку за змістовну та корисну інформацію для учасників заходу, зазначивши при цьому: «Приємно вражена, наскільки швидко  та професійно Ви орієнтуєтеся в новаціях законодавства. Окрема Вам подяка за підготовлені інформаційні матеріали, як ми називаємо, «шпаргалку» для учасників заходу, впевнена, вона стане в нагоді бухгалтерам в практичній роботі». Також Модератор подякувала фахівцям Генеральної дирекції Антоніні Якимчук, Лесі Кашпур,  Вікторії Беспаловій за якісну підготовку та проведення заходу та побажала всім Миру, світлих надій, впевненості в завтрашньому дні та якнайшвидшої Перемоги та нагадала членам ВГО АППУ, що зустрічаємося 08 серпня цього року.

 

Поділитись новиною:
Останні новини
Схожі новини
Отримуйте кваліфіковану допомогу та захист, навчайтесь, поліпшуйте умови ведення вашого бізнесу та розвивайте свої бізнес-зв'язки разом із АППУ