Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко в черговий раз модерувала безкоштовний онлайн Вебінар для членів ВГО АППУ

08 лютого 2024 року Генеральною дирекцією ВГО «Асоціація платників податків України» був проведений черговий, безкоштовний для членів Асоціації, онлайн Вебінар за участю Лектора Андрія Тамошюнаса — адвоката, податкового консультанта, партнера ВГО АППУ.

Захід відбувся у форматі відео-конференції в Програмі ZOOM за темою: «ПЕРЕВІРКИ ДПС У 2024 РОЦІ: ЯК ДІЯТИ ДО, ПІД ЧАС ТА ПІСЛЯ».

Участь в заході взяли 78 учасників, зокрема, керівники, головні бухгалтери, фінансисти підприємств — членів ВГО АППУ з 17 областей України, а саме: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Черкаської, Чернівецької областей та міста Києва, а також Голови Рад та виконавчі директори ТВ ВГО АППУ Волинського, Дніпропетровського, Закарпатського, Львівського, Кіровоградського, Полтавського та Харківського регіонів України.

Модератором онлайн Вебінару, як завжди, виступила Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко. Вона відкрила захід та подякувала платникам податків —  членам Асоціації, які незважаючи на складну ситуацію, залишаються колективними членами Асоціації, сплачують членські та благодійні внески, що дає змогу продовжувати активно працювати.

Далі,  Модератор Людмила Герасименко анонсувала проведення наступних заходів, проведення яких заплановано Генеральною дирекцією ВГО АППУ, реєстрація на які відкрита; а саме:

  • 16 лютого, за участю лекторів-осіб керівного складу Департаменту податкового аудиту ДПС України відбудеться спільний онлайн Вебінар за темою: «Особливості та специфіка проведення контрольно-перевірочної роботи податковими органами  під час дії воєнного стану в  2024 році». Під час якого керівники підрозділів аудиту докладно висвітлять підстави проведення перевірок, критерії включення до плану-графіку перевірок, підстави проведення позапланових документальних перевірок та детально висвітлять питання щодо Позиції ДПС України стосовно необхідних підтверджуючих документів для правомірного віднесення на витрати  послуг, зокрема, маркетингових, інформаційно-консультативних, науково — технічного забезпечення процесу діяльності та використання послуг,  які надаються ФОПами, великим торговельно — роздрібним мережам»;
  • 27 лютого — спільна онлайн Робоча зустріч з Головою податкового комітету ВРУ Данилом Гетманцевим з представниками ВГО АППУ;
  • 05 березня — спільний онлайн Вебінар за участю лекторів-осіб керівного складу ГУ ДПС у місті Києві за темами: «Операції з нерезидентами, Контрольовані іноземні компанії 2024, Особливості здійснення операцій у сфері ЗЕД в період воєнного стану»;
  • 21 березня — спільний онлайн Вебінар з Київською Торгово — промисловою палатою та ДПС України з питань віднесення платників податків до категорії «ризикових», зупинення та блокуванню ПН/РК в ЄРПН, неприйняття Таблиць даних.

«Асоціація давно публічно піднімає питання щодо запровадження персональної відповідальності посадових осіб контролюючих органів за прийняті необґрунтовані та незаконні рішення щодо віднесення платників податків до категорії «ризикових», блокування/зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі, неприйняття Таблиць даних платника, які потім оскаржуються платниками і судові інстанції виносять рішення на користь платників. І ми не зупинимося щодо вжиття відповідних заходів в цьому напрямку. За даними, опублікованими в своєму телеграм-каналі 03.02.2024 року Данилом Гетманцевим: «..торік було виконано 7,5 тисяч судових рішень у справах про зобов’язання зареєструвати податкові накладні на загальну суму 11,4 млрд гривень. З них 5,6 тисячі рішень суду надійшли у 2023 році, а решта – рішення минулих періодів. Це є яскравим підтвердженням того, що винесені Головами або їх Заступниками Комісій рішення були неправомірні та скасовані в судових інстанціях, а про масштаб, говорить сама за себе, загальна сума ПДВ в розмірі 11.4 млрд. гривень», — наголосила Людмила Герасименко.    

           

Далі, перед присутніми виступив лектор Андрій Тамошюнас, який детально розповів питання податкових перевірок, з чого починається податкова перевірка, за який період мають право перевіряти податківці?, питання блокування ПН/РК та в чому схожість  з перевірками, допускати чи не допускати перевіряючих до проведення перевірки,  ризиковість платника як результат недопуску до перевірки та багато іншого.

Наприкінці заходу, Людмила Герасименко, подякувала лектору онлайн Вебінару Андрію Тамошюнасу, зокрема, зазначила: «78 учасників заходу з 17 регіонів України та міста Києва стали слухачами Вашого виступу, що свідчить про Ваш високий професіоналізм, змістовність, доступність та креативність викладення матеріалу. Ваша лекція поєднала  теоретичні, практичні питання та слушні поради, була насиченою та корисною для слухачів — платників податків — членів Асоціації», — запевнила Андрія Тамошюнаса Людмила Герасименко.

Також Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко подякувала працівникам Генеральної дирекції ВГО АППУ за якісну підготовку та проведення заходу: Лесі Кашпур, Вікторії Беспаловій, Давиду Алханішвілі.

Завершуючи захід, Модератор заходу —  Людмила Герасименко запевнила учасників заходу, що платники податків — члени ВГО «Асоціація платників податків України» завжди можуть розраховувати на підтримку Генеральної дирекції та її особисту і побажала всім спокою, світлих надій, упевненості в завтрашньому дні та якнайшвидшої Перемоги.

Поділитись новиною:
Останні новини
Схожі новини
24.07.202418:53 24 липня цього року відбулася  зустріч бізнесу з представниками Світового банку та Міністерства економіки України з питань обговорення проєкту «Стійке, інклюзивне та екологічно збалансоване підприємництво в Україні» 24.07.202412:22 Про необхідність повного перезавантаження митної служби та ліквідації «сірих» схем 22.07.202419:24 ПРЕДСТАВНИК АСОЦІАЦІЇ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ УКРАЇНИ ПРИЙНЯЛА УЧАСТЬ У ОНЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЇ ПО ПРІОРИТЕТАХ УРБ «ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ — ТРУДОВІ КРИТЕРІЇ, САМОЗАЙНЯТІСТЬ, ЕКОНОМІЧНЕ БРОНЮВАННЯ» 22.07.202412:41 Особливості обчислення податкових зобов’язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин у разі піддання обсягів видобутої корисної копалини, податкові зобов’язання за які виконані, іншим видам операцій первинної переробки… 18.07.202414:40 Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко виступила Модератором онлайн Вебінару за темою: «Відпустки, звільнення, та про інше важливе в умовах воєнного стану». ВСІ НОВИНИ
Отримуйте кваліфіковану допомогу та захист, навчайтесь, поліпшуйте умови ведення вашого бізнесу та розвивайте свої бізнес-зв'язки разом із АППУ