Представники ВГО АППУ взяли участь в онлайн-семінарі на тему: «Порядок надання авторизацій АЕО та авторизацій на застосування спрощень»

13 січня 2023 року відбувся онлайн-семінар на тему: «Порядок надання авторизацій АЕО та авторизацій на застосування спрощень», організований Державною митною службою України за технічної підтримки Програми управління державними фінансами в Україні (EU4PFM).

З початку введення в країні воєнного стану життя та діяльність вітчизняного бізнесу зазнало суттєвих змін. З 01 лютого цього року втрачає чинність постанова Кабінету Міністрів України № 1091, у зв’язку з чим основна маса товарів при імпорті підлягає гарантуванню при доставленні у внутрішню митницю призначення.

З листопада 2023 року втрачають чинність норми Митного кодексу України, які передбачали імпорт/експорт без заїзду до митного органу.

Авторизація АЕО та авторизація на застосування спрощень (загальна фінансова гарантія, звільнення від фінансової гарантії тощо) покликані сприяти спрощенню ведення зовнішньоекономічної діяльності при переміщення товарів через митний кордон України.

Спікерами семінару виступили:

  • Олександр Москаленко, директор Департаменту митної політики Міністерства фінансів України
  • Олег Гоя, директор Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної митної служби України
  • Андрій Теплий, начальник управління супроводження авторизованих економічних операторів Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної митної служби України
  • Вікторія Галич, головний державний інспектор відділу супроводження авторизованих економічних операторів управління супроводження авторизованих економічних операторів Департаменту організації митного контролю та оформлення Державної митної служби України
  • Наталя Семенчук, менеджер митного відділу ПАТ «Джей Ті Інтернешнл Україна» (підприємство, яке отримало статус АЕО);

Під час он-лайн заходу були висвітлені наступні питання:

  • процедура подання заяви про надання авторизації;
  • порядок проведення оцінки (моніторингу) відповідності підприємства критеріям та/або умовам надання авторизації;
  • критерії та/умови надання, яким має відповідати підприємство в залежності від обраної авторизації;
  • переваги та спрощення, якими можуть користуватися підприємства.

Представники Державної митної служби України на семінарі висловили готовність надавати додаткові консультації та допомоги в отриманні авторизації.

Поділитись новиною:
Останні новини
Схожі новини
26.04.202416:52 Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко виступила Модератором чергової онлайн Робочої зустрічі з представниками Східного МУ ДПС по роботі з ВПП 25.04.202413:19 Віце-президент, Генеральний директор ВГО АППУ Людмила Герасименко виступила Модератором чергового, безкоштовного онлайн Вебінару за темою: «Індексація, як працювати в 2024 році, лікарняні, зарплатна звітність у II кварталі цього року, нюанси подання, оплата праці в умовах воєнного стану: переваги та недоліки» 25.04.202411:13 Податкову систему в Україні треба вдосконалювати 24.04.202416:48 Віце-президент ВГО АППУ Йосип Бучинський взяв участь в спільній зустрічі Офісу Генерального прокурора та Ради бізнес-омбудсмена з провідними бізнес-асоціаціями 16.04.202412:11 Представник ВГО АППУ взяла участь у онлайн Робочому засіданні фокус-групи з питання галузевого рівня соціального діалогу. ВСІ НОВИНИ
Отримуйте кваліфіковану допомогу та захист, навчайтесь, поліпшуйте умови ведення вашого бізнесу та розвивайте свої бізнес-зв'язки разом із АППУ